5 syytä miksi valita WordPress

5 syytä miksi valita WordPress

WordPress on yksi tämän hetken käytetyimmistä alustoista laadukkaan nettisivuston luomiseksi. Sitä käytetään erilaisten nettisivustojen ja blogien luomiseen. Käyttäjien joukossa on sekä yksityisiä henkilöitä että yrityksiä. WordPressin avulla pystyy luomaan tehokkaasti myös toimivan verkkokaupan. Kyseessä on siis palvelu, jota voidaan hyödyntää monipuolisesti erilaisiin käyttötarkoituksiin.

WordPress on hyvä valinta myös erilaisten vertailusivustojen luomiseen. Esimerkiksi parhaimmat kasinot netissä voidaan listata kätevästi samalle sivulle, käyttäen WordPressin alustaa, jossa on mahdollista lisätä helposti ja nopeasti linkkejä ja muita ominaisuuksia.

Jos mietit juuri WordPressin valintaa, olemme listanneet alle viisi syytä, miksi palvelu kannattaa valita.

Hyödylliset lisäosat ja teemavalikoima

WordPress tarjoaa runsaan kirjon erilaisia lisäosia, joista voivat hyötyä sekä aloittelijat että kokeneemmat verkkosivustojen ylläpitäjät. Lisäosien ja teemojen avulla voidaan hallita täysin sivuston ulkoasua sekä sen erilaisia toimintoja.

Saatavilla on runsaasti ilmaisia teemoja, joissa on valmiiksi määritelty sivuston yleinen värimaailma ja muut ominaisuudet. Ottamalla käyttöön teeman saat sivustosi käyttöön nopeasti.

Widgetien avulla on mahdollista lisätä verkkosivustolle erilaisia painikkeita tai muuta sisältöä. Saat esimerkiksi lisättyä sivuillesi YouTube-videoita, Twitter-twiittejä tai uutissivustojen uusimpia uutisia. Widgetien avulla verkkosivustolle voi lisätä myös hakukentän, jos sellaiselle on tarvetta. Voit selata eri widgetejä ja ottaa käyttöön vain haluamasi. 

Jos olet edistyneempi käyttäjä ja hallussasi on joko html- tai css-koodit, voit hyötykäyttää taitojasi sivustosi muokkaamiseen. Koodeja ei ole välttämätön osata, mutta niiden avulla voit muokata sivustoasi edistyksellisemmin. Koodeja voi lisätä erillisten lisäosien avulla tai voit lisätä koodia suoraan teemaeditorissa.

Hakukoneoptimointi

Jotta lukijat löytäisivät nettisivuille, on tärkeää kiinnittää huomiota sivuston hakukoneoptimointiin. Tätä kutsutaan myös nimellä SEO-optimointi. WordPress tarjoaa tähän tehokkaat työkalut, joiden avulla kuka tahansa oppii rakentamaan sivustonsa hakukoneystävälliseksi.

WordPressin Yoast-toiminnon avulla on helppo tarkistaa, sisältääkö kirjoittamasi teksti sopivan määrän haluamiasi avainsanoja. Kun avainsanojen määrä on ihanteellinen, potentiaaliset lukijat löytävät sivustosi pariin hakukoneita käyttämällä. Toiminnon avulla voidaan muokata myös verkkosivuston eri sivujen metaotsikoita ja -kuvauksia. Myös näillä on oma merkityksensä hakukoneoptimoinnissa. Sivuston sisällä olevan, yksittäisen sivun url-osoite on lisäksi mahdollista muokata ihanteelliseksi hakukoneiden löytämisen kannalta.

Erinomainen toimivuus eri laitteilla

WordPressillä luodut sivustot toimivat yleisesti erinomaisesti millä tahansa laitteella. Kun sivusto on luotu kyseisen palvelun kautta, sivustoa voidaan käyttää niin tietokoneilla kuin älylaitteillakin. WordPressin sisällä sivustoa voidaan muokata siten, että se näyttää hyvältä kaikilla laitteilla.

WordPressin teemat on suunniteltu siten, että ne toimivat mahdollisimman varmasti ja hyvin eri laitteilla ja selaimilla. Teemoja on kuitenkin hyvä kokeilla eri laitteilla, sillä teemojenkin välillä voi olla eroja. Responsiiviset teemat mukautuvat käytössä olevan laitteen näyttökokoon, jolloin sivuston lukija näkee sivuston mukavasti omalla näytöllään ja esimerkiksi tekstejä on helppo lukea. Mobiilikokemusta on mahdollista parantaa entisestään ottamalla käyttöön WordPressin tarjoamia lisäosia.

Helppokäyttöisyys

WordPress sopii helppokäyttöisyytensä vuoksi aloittelijoille. Palvelu tarjoaa helpon alustan niin blogien kuin tavanomaistenkin verkkosivustojen luomiseen eikä koodiosaamista tarvita välttämättä lainkaan.

Vaikka WordPressiä onkin helppo käyttää, se sopii myös jo kokeneemmille käyttäjille, tarjoten paljon mahdollisuuksia yksilöllisen sivuston luomiseen. Niinpä koodienkin käyttäminen on mahdollista ja näin omasta sivustosta saa hiottua juuri sellaisen kuin haluaa.

WordPressin käyttöä voi harjoitella. Vaikka taidot olisivat aluksi alkeelliset, ne karttuvat kyllä palvelua käytettäessä. Tästäkin syystä WordPress on hyvä valinta kenelle tahansa. Palvelun käyttöönoton suhteen ei siis ole syytä stressata. Nykyään oon muutenkin saatavilla apua, mikäli tuntuu, että haluat oppia käyttämään WordPressia ammattimaisesti. Apua saa sekä WordPressin omista oppaista että eri palveluista, joita on saatavana Internetin kautta.

Ilmaisuus

WordPressin toiminnoista pääsee nauttimaan maksutta. Jos siis haluat luoda itsellesi verkkosivuston, mutta olet huolissasi siitä koituvista maksuista, ei WordPressillä luoduista verkkosivuista tarvitse parhaassa tapauksessa maksaa mitään.

Otathan kuitenkin huomioon mahdolliset domain-maksut, mikäli päätät ostaa itsellesi oman domainin eli verkkopäätteen. Domain-maksu ei kuitenkaan liity suoraan WordPressin käyttöön, vaan palvelun ominaisuuksista pääsee nauttimaan ilman maksuja.

Jos lisäosista maksaminen ei ole ongelma, löytyy jokaiseen tarpeeseen varmasti sopivat lisäosat. Maksullisten lisäosien avulla saadaan paranneltua sivuston toiminnaisuutta huomattavasti, mikäli tälle on tarvetta.

Jaa tämä artikkeli