Pitkäveto on Veikkauksen kestosuosikkipeli

Pitkävedosta ovat kuulleet nekin suomalaiset, jotka eivät urheiluvedonlyöntiä tai muuta uhkapelaamista harrasta. Pitkävetoa vaari menee pelaamaan kiskalle, ja Pitkävetoon Timppa ja Sirpakin sijoittavat pullonpalautusrahansa Arttu Wiskarin suositussa kipaleessa. Pitkävedolla yksistään ei pääse rikastumaan, mutta se kuuluu monien ammattipelaajien pelirepertuaariin. Jos on itsekuria, alkupääomaa ja kiinnostusta alaan eli niin sanotusti ”rakkaus lajiin”, voi vedonlyönnillä nimittäin elättää itsensä.

Pikaveto

Pitkäveto lyhyesti

Veikkauksen Pitkäveto on ollut Veikkauksen pelivalikoimissa jo pitkään. Ensimmäistä kertaa Pitkävetoa pelattiin marraskuun alussa vuonna 1993. Ensimmäinen ratkennut kohde oli jääkiekon I-divisioonanottelu Karhu-Kissa–SaiPa, mikä päättyi tasapeliin. Kerroin oli 4,7. Pitkävedon veikkauskohteet olivat aluksi suomalaista jääkiekkoa ja eurooppalaista jalkapalloa, mutta valikoima on laajentunut ja monipuolistunut sittemmin. Jalkapallo ja jääkiekko ovat edelleen hyvin edustettuina pitkävetolistalla. Pelata voi isompia jääkiekkosarjoja ja eurooppalaista futista, mutta myös muita joukkuelajeja sekä joitain yksilölajeja, kuten yleisurheilua ja mäkihyppyä.

Pelaajan tulee veikata sitä, päättyykö urheiluottelu vierasvoittoon, kotivoittoon, vaiko tasapeliin. Vierasottelu merkitään symbolilla 2, 1 tarkoittaa kotivoittoa ja tasapeli merkitään x-merkillä. Jos ottelu ei voi päättyä tasapeliin, pelaaja veikkaa vain vierasvoittoa tai kotivoittoa.

Veikkauksen Pitkävedon palautusprosentti on 88, mutta se vaihtelee kohdekohtaisesti. Joissain kohteissa palautusprosentti voi olla jopa 95. Minimipanos Veikkauksen Pitkävetoon on euro, eli jos haluaa kokeilla onneaan pullorahoillaan, täytyy palauttaa viisi puolen litran limupulloa tai kymmenen lasista kaljapulloa.

Mihin Pitkävedon suosio perustuu?

Suomalaiset pelaavat Veikkauksen Pitkävetoa innokkaasti, tosin nykyään enemmän netissä kuin kioskeilla. Netti- ja mobiilipelaaminen on helppoa, joten ei ihme, että se yleistyy. Pitkävedon suosio perustuu siihen, että suomalaiset rakastavat katsoa urheilua ja lyödä vetoa. Pitkävedossa voi yhdistää molemmat kutkuttavalla tavalla. Lisäksi Pitkävedossa on oikeasti mahdollisuus voittaa, toisin kuin vaikka Lotossa. Suurimmat voitot Pitkävedon kautta ovat olleet 199 858 euroa vuonna 2006, ja 199 784 euroa seuraavana vuonna. Hassua kyllä, molemmat menivät Sipooseen.

Miten voittaa rahaa Pitkävedossa?

Pitkävedossa pärjäsi ennen, jos tiesi urheilulajista ja joukkueesta. Nykyään Veikkauksella on parhaat tiedot esimerkiksi jalkapallon alasarjojen kokoonpanomuutoksista. Pitkävedossa voit veikata useammasta eri sarjasta, liigasta ja lajista. Et ehkä tiedä jostain kohteesta niin paljon kuin toisesta, joten kannattaa tutustua ammattilaisten tarjoamiin vedonlyöntivihjeisiin. Ammattilaiset osaavat laskea kertoimia ja ajatella kaikkea muutakin ottelun ja veikkauspelin lopputulokseen vaikuttavia asioita, joten kannattaa tutustua vedonlyöntivihjeisiin, ennen kuin laittaa euroakaan peliin. Pelivihjeitä löytää internetissä täysin ilmaiseksikin.

Seuraavaksi kannattaa miettiä, millä sivustolla pelata. Kun valitset parhaat kertoimet tarjoavan pelisivun, saat mahdollisuuden parempiin voittoihin. Veikkaus ei tässä kilpailussa yleensä ottaen pärjää. Kun löydät parhaimmat ”ylikertoimet”, voi Pitkävetoa pelaamalla alkaa jopa tienata. Tulosten arvioimiseen ei vielä viikko tai pari riitä, joten itsekuria, pitkäjänteisyyttä ja suunnitelmallisuutta tarvitaan tässäkin.

Veikkauksen Pitkäveto vaiko ulkomaalainen vedonlyöntitoimisto?

Valtaosa suomalaisista pelaa edelleen Veikkauksen pelejä, vaikka ulkomaalaisten nettikasinojen ja vedonlyöntitoimistojen asiakkaaksi siirtymisessä on monia etuja. Ulkomaalaiset online-peliyritykset eivät saa mainostaa Suomessa, sillä Veikkaus Oy:llä on monopoliasema rahapeleihin – eikä se aio siitä hevin luopua, niin tuottoisaa sen toiminta on.

Ensinnäkin Veikkauksen palautusprosentit kalpenevat ulkomaalaisten peliyritysten edessä. Veikkauksen palautusprosentti voi samasta ottelusta olla vain 90, kun se vaikka Betssonilla on 98 %. Veikkauksen omilla sivuilla lukee, että palautusprosentti Pitkävedossa on 88, mutta voi joissain kohteissa olla jopa 95. Ulkomaisilla yhtiöillä 95 % on kuitenkin enemmän sääntö kuin poikkeus. 98 % ei ole mitenkään harvinainen palautusprosentti. Mitä suurempi palautusprosentti, sitä suurempia voittoja pelaajat saavat – niin yksinkertaista se on.

Toinen suuri syy sille, miksi pelaajat pikku hiljaa vaihtavat vanhan tutun Veikkauksen ulkomaisiin peliyrityksiin ovat talletusbonukset. Veikkauksella ei ole tarjota minkäänlaisia pitkävetobonuksia, mutta Unibetin kaltaiset ulkomaiset yritykset tarjoavat lähes aina talletusbonuksen pelitilin luomisen ja ensimmäisen rahatalletuksen yhteydessä. Peliyhtiö voi kaksin- tai kolminkertaistaa ensimmäisen talletuksen arvon. 200 euroa onkin yht’äkkiä 400 euroa! Tällä rahalla on kuitenkin pelattava yhtiön pelejä, eli sitä ei heti nostaa omalle tililleen. Bonusrahan sijasta tai sen ohella vedonlyöntitoimisto saattaa tarjota myös ilmaisia vetoja. Peliyritykset tarjoavat myös mobiilipelaamismahdollisuutta, ja koska ne haluavat houkutella asiakkaitaan pelaamaan älypuhelimellaan, saattaa ilmaisveto kohdistua juuri mobiilivetoihin.

Jaa tämä artikkeli